skip to Main Content

Wat doen we met de hond na corona?

Afgelopen jaar hebben heel veel mensen een hond in huis genomen. Omdat men meer thuis was of meer vanuit huis werkte vanwege de coronamaatregelen, was het natuurlijk een ideale situatie om een hond in huis te nemen en de hond op te voeden.

Vanaf deze week komen er meer versoepelingen aan en kunnen we weer wat vaker op pad.
Maar wat doe je dan met je hond? Heeft je hond geleerd om een paar uurtjes alleen thuis te zijn?

Besef je goed dat een hond een roedeldier is en van nature nooit alleen is. Als je hond nog niet heeft geleerd om alleen thuis te zijn kun je dat stapsgewijs aanleren. Hieronder een aantal tips:

  • Kies het moment dat je de hond eventjes alleen is goed uit. Doe dat bijvoorbeeld na het wandelen of spelen. Begin niet met oefenen als je hond vol energie zit, maar als je hond moe is.
  • Laat je hond één/een aantal minuten alleen in huis. Blijf wel in de buurt, zodat je kunt horen of je hond begint te piepen of te blaffen. Als je je hond hoort blaffen of piepen wacht dan tot hij stil is en ga dan pas het huis weer in. Doe dan niet heel enthousiast, want anders wordt het extra lastig voor je hond om alleen thuis te zijn.
  • Laat je hond niet constant achter je aanlopen in huis en sluit af een toe een deur achter je, zodat je hond niet achter je aan kan lopen.
  • Als je momenteel vanuit huis werkt en doe je dat in de ruimte waar je hond ook is, ga dan bijvoorbeeld eens in een andere ruimte werken zodat je ook eens niet in zijn buurt bent.
  • Een hond die niet heeft geleerd om een tijdje alleen thuis te zijn kan door de stress bijvoorbeeld gaan blaffen of spullen slopen in huis. Dat is heel vervelend voor de buren en voor je spullen, maar vooral heel vervelend voor de hond. De hond kan bijvoorbeeld spullen in huis slopen om van de stress af te komen.
Back To Top