Skip to content

Anti-blafbanden

Hiervan zijn er verschillende op de markt, de meest verkochte zijn die met stroom of met citronella, deze laatste straft dus ook weer door. Ook als de hond stopt met blaffen. Immers honden ruiken veel beter dan wij mensen, de geur die gespoten wordt blijft nog een hele tijd hangen. Dus al blaf je niet meer, de geur die bij de straf hoorde blijf je ruiken en dat is erg bedreigend.

Vaak blaffen honden als ze alleen zijn omdat ze het doodeng vinden om alleen te zijn. Ze hebben van hun moeder geleerd om geluid te maken als ze zich onveilig voelen, de teef komt dan terug naar het nest of broertjes en zusjes zoeken contact. Dit is dus wat de hond heeft geleerd en doet. En het werkt altijd, want uiteindelijk komt de eigenaar thuis. Dat deze ook was thuisgekomen als de hond stil was geweest, weet deze niet.

Een hond is een roedeldier. Als je alleen gelaten wordt heb je een grote kans dit niet te overleven, daarom zijn er honden die doodsbang worden alleen thuis. Iedereen zal begrijpen dat het thuis blijven niet veiliger wordt als er ook nog pijnlijke (stroomband) of enge (geur- luchtband) dingen gebeuren als je alleen bent, ook hier krijgt de hond alleen de bevestiging dat het enorm gevaarlijk is als je alleen thuis bent.

Er zijn honden die stoppen met geluid maken door deze banden, als je deze honden filmt als ze alleen thuis zijn zie je een hoopje ellende met enorm veel stress, dit wil een normaal denkend mens zijn hond toch niet aandoen!

Soms gaan honden over op het slopen van het meubilair, niet om de eigenaar te pesten maar er is wetenschappelijk aangetoond dat zowel het blaffen/piepen/huilen als het slopen de stress verlaagt. Dat is de reden dat honden dit doen. Eigenaren die echt wat om hun hond geven bellen een gedragstherapeut deze zal thuis komen kijken en vertellen wat er moet gebeuren om dit probleem op te lossen.

In 99,9% van de gevallen is het ook op te lossen en het is nooit nodig om daarbij aan dierenmishandeling te doen.

Deze informatie is afkomstig van gedragstherapie.info

Back To Top