Skip to content

Wat heeft u nodig voor de les:

Een normale halsband of een normaal tuigje
Een riem van maximaal 1.20 meter ( dus geen uitlooplijn)
Kleine beloningsbrokjes, liefst in verschillende smaken
Een speeltje dat u samen kunt vasthouden
Een kleedje voor de hond
Poepzakjes

Huisregels:

Uw hond moet volledig ingeënt zijn, ook voor kennelhoest. Voor pups geldt dat het entingsschema gevolgd wordt.
Het cursusgeld, van zowel groepslessen als privélessen, moeten tijdens de eerste les betaald worden/zijn overgemaakt. U betaalt voor een hele cursus. Restitutie van lesgeld is niet mogelijk.
Alleen wanneer u later instroomt in een cursus met een pup omdat u de pup later krijgt, betaalt u het aantal lessen dat de cursus nog duurt.
Een losse instroomles in een groep kost € 12,50.
U dient ontlasting van uw hond zelf op te ruimen.
De hond moet voor aanvang van de les uitgelaten zijn.
Het gebruik van correctiematerialen is tijdens de lessen niet toegestaan. Het gebruik hiervan thuis keuren wij ook niet goed.
Als uw hond ziek of loops is, mag hij of zij niet op cursus komen. U bent welkom in de les zonder hond.
Laat uw hond niet aangelijnd aan andere honden snuffelen, want niet iedere hond wil dit en riemen kunnen in elkaar vast draaien.
De honden zijn altijd aan de lijn, tenzij er een oefening los uitgevoerd moet worden en dit wordt aangegeven door de instructeur.
Kinderen onder de 12 jaar mogen niet met de hond werken. Tussen de 12 en 16 jaar is ter beoordeling aan de instructeur.
Het gebruik van fysiek of verbaal geweld naar de hond, is in de lessen niet toegestaan. Het gebruik hiervan thuis keuren wij ook niet goed.
U heeft een WA verzekering. Wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade veroorzaakt door uw hond. De kosten worden indien nodig op u verhaald.
Als u afziet van deelname aan een groepscursus dient u dat 48 uur van te voren, voordat de nieuwe cursus start, te melden. Anders zijn wij genoodzaakt 50% van het cursusgeld bij u in rekening te brengen.
Het is niet toegestaan om zonder toestemming van de instructeur foto’s te maken van cursisten en/of instructeur. U mag wel foto’s maken van uw eigen hond tijdens de les.
De instructeur zal altijd toestemming vragen of er foto’s mogen worden gemaakt van de hond en, incidenteel, van de eigenaar. En er wordt altijd gevraagd of de foto mag worden geplaatst op Facebook, Instagram en/of de website.
Bij inschrijving van een cursus gaat u akkoord met de huisregels.

Huisregels trainingslocatie:

U mag alleen op het erf komen op de tijden dat wij les geven. Op andere tijden bent u niet welkom op het erf, wij zijn niet niet de eigenaar van Tolkerdijk 2.
U mag de hond niet uitlaten op het erf en dient de ontlasting op te ruimen. Wanneer u het erf afloopt kunt op de Tolkerdijk uw hond uitlaten.

Wij zijn erg blij met de locatie van de hondenschool en vragen uw medewerking en begrip voor bovenstaande regels.

Huisregels privéles:

Afspraken dienen minimaal 24 uur van te voren afgezegd te worden, gebeurt dit niet dan zijn wij genoodzaakt 50% in rekening te brengen

Een strippenkaart (3 of meer privélessen) is onbeperkt geldig.

Waarom geen correctiemateriaal

In bijna alle dierenwinkels worden materialen verkocht die je “helpen” bij de opvoeding van je hond.  Halti’s, gentle leaders, follow-me, anti trektuigen, slipkettingen, slipbanden en zelfs prikbanden worden verkocht als zogenaamde hulpmiddelen om het trekken aan de riem te voorkomen of om het uitvallen naar andere honden of mensen af te leren. Op 1 januari 2017 is het gebruik van stroombanden en prikbanden verboden. Anti blafbanden worden verkocht om te zorgen dat honden niet blaffen als ze alleen thuis zijn.

Dit met alle gevolgen van dien. Ten eerste leren honden op deze manier dat de baas niet een roedelleider is bij wie je je veilig voelt. Daarnaast vindt de hond andere honden en mensen niet leuk meer als hij steeds op die manier een correctie krijgt. Ten slotte kunnen deze correctiematerialen zorgen voor een angstige of agressieve hond. Dat is toch niet wat je voor ogen hebt bij de aanschaf van een hond.

Een goed opgeleide instructeur of gedragstherapeut heeft in zijn  opleiding geleerd wat de (ernstige) gevolgen kunnen zijn van het gebruik van dit soort materialen. Zij zijn getraind om de oorzaak van het probleem te achterhalen en kunnen de eigenaar vertellen wat hij moet doen om het probleem op te lossen. Iedere goed opgeleide instructeur kan een eigenaar leren om zonder correctiematerialen op een ontspannen manier te wandelen zonder dat de hond aan de lijn trekt.

Klik op een van de hieronder getoonde afbeeldingen om meer te weten te komen over de hiervoor genoemde hulpmiddelen.

        

Wilt u meer informatie…
Over onze cursussen? Of heeft u gewoon een andere vraag? Neem dan contact met ons op via het telefoonnummer: 06 – 49 38 18 18 of vul ons contactformulier in op onze contactpagina, wij zullen dan z.s.m. contact opnemen!

Back To Top