Skip to content

Dorus HIER!!!!!!

Dorus HIER!!!!!!

Vorige week ging ik voordat ik aan het werk ging mijn hond uitlaten. Ik moest de tijd goed in de gaten houden want om 08.30 uur zou ik worden opgehaald door een collega.

Ik liep op een stuk waar honden niet los mochten en opeens stoof er een vrolijke pup op mijn hond af. Deze pup liep los, ik heb mijn hond ook meteen maar losgegooid (het was op een stuk waar geen verkeer komt, dus het was veilig), want zij houdt niet van drukke honden en dan kon zij zelf een andere kant oplopen als zij dat wilde. Dat ging prima en ik liep door.

De baas riep zijn pup, genaamd Dorus, bij zich maar Dorus kwam niet.
De baas riep Dorus weer: “Dorus HIERRRRRRRRRRRRR!!!”, met een boze stem. Dorus dook in elkaar, en ik ook, en ging niet naar zijn baas toe maar liep ons achterna.
De baas riep Dorus nogmaals, nu nog strenger en Dorus ging (natuurlijk) niet naar zijn baas toe. Ik liep snel de hoek om, in de hoop dat Dorus naar zijn baas toe zou gaan, maar helaas dat deed hij niet.
Ik liep weer terug, maar de baas bleef staan waar hij stond en was niet van plan om onze kant op te lopen.
Ik vroeg nog of hij Dorus nogmaals kon roepen en dan op een vriendelijke manier, want het werd voor mijn inmiddels erg vervelend, want ik zou worden opgehaald door een collega en mijn hond vond het wilde gespring en gesnuffel van Dorus inmiddels ook niet zo leuk meer.
De baas riep Dorus nog een keer: “Dorus HIERRRR!!”, maar hij ging weer niet naar zijn baas toe.
Gelukkig voor mij kwam er iemand anders aanlopen met een hond en daar stoof Dorus op af en konden wij snel een andere kant oplopen.

Dus als je wilt dat je hond naar je toekomt als je hem roept doe het dan niet zoals de baas van Dorus, want dan komt hij/zij waarschijnlijk niet.
Als je je hond altijd leuk bij je roept en daarvoor ook beloont dan is het voor een hond stuk leuker om weer bij je te komen.

PS ik was precies op tijd thuis en Dorus is uiteindelijk toch terug gegaan naar zijn baas.

Back To Top