Skip to content

Help mijn hond valt uit

Ik heb mijn hond bijna acht jaar, zij was twee jaar toen ze bij ons kwam wonen. Vanaf het begin blafte zij naar treinen, scooters, aanhangers, ambulances e.d. (alles wat veel herrie maakte). Dat werd op een gegeven moment steeds erger. Daardoor werden de wandelingen er niet leuker op, de wandelingen korter en ging ik uit pure frustratie mopperen tegen mijn hond (Luna). Inmiddels heb ik geleerd dat als ik mopper tegen Luna als zij uitvalt naar b.v. een trein dat ik in feite hetzelfde doe als zij. Ik gaf dus niet het goede voorbeeld.

Mensen op straat gingen hun mening geven over het gedrag van Luna. Toen iemand op straat naar mij riep dat ik een rothond had was voor mij de maat vol. Ik moest, zou en wilde heel graag het gedrag van Luna veranderen in gewenst gedrag. Niet alleen voor mijzelf maar ook voor Luna. Luna was inmiddels acht jaar en mijn omgeving zei dat het mij nooit zou lukken.
Na drie weken trainen werd haar ongewenste gedrag (het uitvallen naar treinen e.d.) al stukje bij beetje omgebogen naar voor mij gewenst gedrag. We konden weer een stuk relaxter wandelen en de wandelingen werden daardoor ook een stuk langer. Wij blij en niet onbelangrijk: Luna blij. En natuurlijk gaat het soms nog mis, dan valt zij weer uit, maar 9 van de 10 keer gaat het goed.

Heeft u een hond die uitvalt en wilt u er iets aan doen? Wij kunnen u in contact brengen met een gediplomeerd kynologisch gedragstherapeut van Quiebus. Voor meer informatie over gedragstherapie en de aangesloten gedragstherapeuten kunt u ook kijken op de website van Gedragstherapie

Back To Top