Skip to content

Hond mee op vakantie

Ben je van plan je hond mee te nemen op vakantie? Zorg dan voor een goede voorbereiding zodat het voor Hond & Mens een leuke vakantie wordt.

Bij het kiezen van de vakantiebestemming is het goed om te letten op de reisduur, het klimaat en de regels per land.

Als je je hond meeneemt naar het buitenland heeft hij een EU paspoort nodig, de hond moet een identificatie chip hebben en hij moet 21 dagen voor vertrek zijn ingeënt tegen rabiës.
Kijk op de website van het LICG voor handige tips en adviezen https://www.licg.nl/vakantie-dier-gaat-mee/

Bijzonderheden per land
In Duitsland is het verplicht je hond vast te zetten in de auto door een hondengordel, een reiskennel of een hondenrek.
In Frankrijk zijn honden die lijken op de Staffordshire Bull Terrier, pitbulls, kruisingen pitbulls, Mastiffs, Boerboels, kruisingen met een Tosa etc verboden.
In Spanje worden honden in hotels vaak niet toegelaten.  Voor sommige rassen, de zogenaamde Hoog Risico honden, geldt een muilkorf plicht.
Kijk op de website van het LICG voor meer informatie per land https://www.licg.nl/invoereisen-per-land-europa/

Vliegtuig
Als je met het vliegtuig op vakantie gaat is het vaak mogelijk om je hond mee te nemen. De hond verblijft tijdens de vlucht in een speciaal gedeelte in het vliegtuig, honden tot 10 kilo mogen mee als “handbagage”. De hond krijgt tijdens de vlucht geen eten en drinken.
https://www.licg.nl/vakantie-dier-gaat-mee/#vliegtuig

Hondenschool Hond & Mens wenst iedereen een fijne zomer en als je op vakantie gaat met je hond wensen wij jullie heel veel plezier.

Back To Top