Skip to content

Pup van 8 weken op cursus

Ik krijg regelmatig de vraag of een pup die jonger is dan 12 weken al mee kan doen met een puppycursus, omdat de pup nog niet volledig ingeënt is.

Er bestaan nog steeds veel misverstanden wat betreft het kennismaken met andere honden tot 12 weken. De pup zou, omdat hij/zij nog niet volledig ingeënt is, meer kans hebben om ziek te worden en daarom moet je hem/haar tot 12 weken bijna binnenhouden en alleen in de achtertuin uitlaten.
Dat is niet juist. Elke pup krijgt van zijn moeder antistoffen mee, de ent schema’s zijn zo opgezet dat als dit langzaam raakt uitgewerkt de entingen het gaan overnemen.

Je moet wel uitkijken bij uitlaatplaatsen omdat daar vaak veel ontlasting ligt en je niet weet of de honden die daar komen zijn ingeënt.

Op hondenschool Hond & Mens zullen puppy’s vanaf 8 weken worden toegelaten, de pup loopt erg weinig risico. Iedere hondeneigenaar is verplicht de ontlasting van zijn/haar hond op te ruimen en de honden moeten ingeënt zijn volgens het vaccinatieschema.

Wil je later een leuke en sociale hond dan is het van belang dat de pup zo snel mogelijk kennis maakt met zo veel mogelijk verschillende honden.
Op de hondenschool worden allerlei leuke dingen gedaan met de hond in aanwezigheid van andere honden en mensen en dat zal er toe bijdragen dat de pup andere honden en mensen heel leuk gaat vinden.

Back To Top