skip to Main Content

Totaalverbod op gebruik elektronische halsbanden voor honden vanaf 1 juli 2020

Vanaf 1 juli 2020 komt er een totaalverbod op het gebruik van elektronische halsbanden voor honden.

Ik, als eigenaar van een Quiebus hondenschool én hondenmens, ben heel blij met het verbod op elektronische halsbanden.
Elektronische halsbanden worden o.a. gebruikt om te voorkomen dat honden weglopen als ze los lopen, tijdens trainingen, om het blaffen af te leren etc. De hond wordt dan in zijn/haar welzijn aangetast.
Leer de hond het commando “hier”, train op een hondvriendelijke manier, plaats een hek i.p.v. een onzichtbare omheining om je erf en vraag je af waarom de hond blaft. Misschien blaft de hond als hij alleen thuis is, omdat hij dat b.v. niet goed heeft geleerd en het spannend vindt om alleen thuis te zijn et cetera. Schakel dan een deskundige hondengedragstherapeut in.

Op 17 april jl. stond er een artikel in het Noord-Hollands Dagblad. Ik ben geïnterviewd door het Noord-Hollands Dagblad, omdat ze ook mijn mening wilden weten.
Ik mag niet het hele het bericht delen op de website, omdat het een premiumbericht is. Als je een abonnement hebt kun je het artikel wel lezen.
https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20190417_38708314/stel-dat-een-politiehond-z-n-tanden-in-je-zet-en-niet-wil-loslaten-ben-je-dan-nog-tegen-het-gebruik-van-de-stroomhalsband?fbclid=IwAR22JnxGHh8YQz1KGAAYBhHVquLEN0HD_zoWfq-LYa7rK3ldcPzLa0ZRzdw&utm_source=www.facebook.com&utm_medium=referral&utm_content=/ 

Lees ook mijn bericht van 10 april jl. op deze Facebook pagina. https://www.facebook.com/hondenmens/ 

Back To Top