Skip to content

Mijn hond Luna

Op 28 april jl. was het 13 jaar geleden dat Luna bij ons kwam wonen. Toen heette ze (net als ik) Mascha.
Wat heb ik veel van haar geleerd, en dat doe ik nog elke dag, en wat heeft zij veel geleerd.
Zo heeft zij geleerd dat kinderen niet eng zijn, dat een stok is om mee te spelen en dat ze daar niet mee wordt geslagen (de 1e keer dat zij een stok kreeg om mee te spelen kromp ze in elkaar), dat ze treinen, auto’s, honden e.d. niet weg kan blaffen https://hondenschoolhondenmens.nl/help-mijn-hond-valt-uit/
Ik ben na een paar jaar cursussen met haar gaan volgen. Iedereen zei dat ik haar niets bij kon leren omdat ze al volwassen was. Dat leek me onzin en dat bleek ook zo, volwassen honden kunnen ook veel bijleren. Het ging hartstikke goed. Wij hebben veel cursussen gevolgd en omdat ik dat zo leuk vond en zo veel bijleerde over hondengedrag ben ik zelf de opleiding tot kynologisch instructeur gaan volgen. En de rest is geschiedenis, inmiddels heb ik al 5 jaar een hondenschool.
Ze is vaak mee geweest op vakantie, dagjes weg en veel (lange) wandelingen gemaakt. Tegenwoordig zijn de wandelingen niet langer dan 15 à 20 minuten, dat is voor haar lang genoeg. Soms wil ze niet langer lopen dan een paar minuten. Dat is prima en dan loop ik wat vaker met haar, zodat ze wel in beweging blijft. En ze slaapt veel, heel veel. En waar ze voorheen dolblij was als ik thuis kwam (al was ik maar een paar minuten weggeweest) heeft ze tegenwoordig soms pas na uren door dat ik er weer ben. En dan ben ik speciaal voor haar thuisgekomen, ik blijf tegenwoordig sowieso (nog) meer thuis voor Luna, omdat ik zo lang mogelijk van haar wil genieten. In juni wordt ze 15, ik koester elk moment met haar. Dus vandaag vier ik dat ik al 13 jaar haar baas mag zijn.
Liefs Mascha
Back To Top