Skip to content

Gesloten in kerstvakantie en vuurwerkangst

Van 24 december 2021 t/m 7 januari 2022 is de hondenschool gesloten.

Ook dit jaar geldt een vuurwerkverbod in Nederland. Maar ondanks het verbod zal er evengoed af en toe vuurwerk worden afgestoken.
Wil je meer informatie over vuurwerkangst, medicatie en training lees deze blog Vuurwerk en vuurwerkangst – Hondenschool Hond & Mens (hondenschoolhondenmens.nl)

Steun je hond bij angst
Als je hond erg bang is voor vuurwerk geef hem dan steun, ga hem niet negeren (dit advies wordt helaas nog vaak gegeven), de hond moet weten dat hij veilig is in jouw buurt.

Medicatie
Vlak voor de jaarwisseling is medicatie een goede optie om je hond prettiger deze periode door te komen. Overleg altijd met de dierenarts welke medicatie je het beste kunt gebruiken. Vermijdt het gebruik van medicatie die de stof acepromazine bevat, dit stofje brengt de hond in een staat van verdoving, maar versterkt ook de geluidsgevoeligheid. Dat stofje zit o.a. in Vetranquil.
Lees verder op de website van de koninklijke hondenbescherming Geef Vetranquil nooit aan je hond — December 2021 — 2021 — Nieuws — Laatste nieuws — Contact — Koninklijke Hondenbescherming

Back To Top